Показаха първата "истинска умна контактна леща"

21-01-2020

Първата в света „истинска умна контактна леща” дава на хората полезна и навременна информация, която искат, без да ги принуждава да гледат надолу към екрана и да се разсейват от случващото се наоколо, съобщиха от разработчика Mojo Vision.

Компанията нарича своите Mojo Lens „невидими компютри” – платформа, която позволява на хората да „получават незабавна, ненатрапчива и достъпна информация без помощта на ръцете си и да взаимодействат по-свободно и искрено един с друг”.

Mojo Vision вече е получила патентите, които са от ключово значение за разработката на интелигентни контактни лещи с възможности за разширена реалност (AR). В момента компанията разполага с работещ прототип на устройството, но уточнява, че лещите все още се намират в етап на разработка и не са достъпни за продажба.

Обективите използват най-малкия дисплей в света с рекордна плътност от 14 000 пиксела на инч, най-енергийноефективният сензор за изображения, оптимизиран за компютърно зрение, радиочестотен интерфейс и сензори за проследяване на движението на очите и стабилизиране на изображението.

Според Mojo Vision, интелигентните контактни лещи могат да се използват в различни ситуации – както от обикновените потребители, така и в бизнеса. В допълнение, компанията планира да разработи опция, предназначена да помогне на хора със слабо зрение.

 Обменни курсове на БНБ за днес 25-02-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.80794 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.33301 BGN
  • chf 1 CHF = 1.84512 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net