Sony предизвиква Tesla с прототипа Vision-S

07-01-2020

Sony изненада посетителите на CES 2020 в Лас Вегас с представяне на прототип на електрическия автомобил Vision-S, който демонстрира напредналите технологии на японската компания.

Колата е оборудвана с 33 различни сензора – вътре и отвън, множество дисплеи, съраунд звукова система, както и постоянна мрежова връзка. Някои компоненти са доставени от известни пазарни играчи като BlackBerry и Bosch.

Платформата на електромобила е разработена с помощта на компанията Magna. Sony твърди, че тя е подходяща и за други видове превозни средства, като SUV (джипове) например.

„Този прототип олицетворява нашия принос към бъдещето на мобилността”, заяви изпълнителният директор на Sony Кенитиро Йошида по време на неочакваната презентация, която несъмнено е и предизвикателство към лидера на пазара Tesla.

Sony се задоволи само с няколко минути кратко представяне на автомобила в края на пресконференцията си и остави безброй въпроси без отговор. Не е ясно дали Vision-S е планиран за масово производство или е просто прототип, който демонстрира технологичната мощ на компанията.

 Обменни курсове на БНБ за днес 26-05-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.79368 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.18375 BGN
  • chf 1 CHF = 1.84669 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net