VMware погълна Pivotal Software за 2,7 млрд. долара

02-01-2020

VMware приключи сделката по придобиване на Pivotal Software за сумата от 2,7 милиарда долара. Pivotal ще стане част от подразделението Modern Application Platform, начело на което е изпълнителния вицепрезидент на VMware – Рей О’Фаръл.

Тази придобивка ще помогне на VMware да се трансформира от компания, специализирана изключително във виртуалните машини, в доставчик на облачни технологии, както и в производител на решения за разработване на приложения и управление на инфраструктурата, на която работят тези приложения.

Трансформацията започна още когато VMware купи Heptio и Bitnami, както и с пускане на услугата Pivotal Application Service on Kubernetes, която позволява на разработчиците да преместват собствените си приложения в контейнери, за да работят в пространството на облачните платформи.

Всъщност VMware и Pivotal са част от консорциум от компании, които Dell придоби с покупката на EMC през 2015 г. за 67 милиарда долара. Въпреки че двете компании първоначално бяха част от EMC, а след това собственост на Dell, те работеха  независимо една от друга.
Pivotal Software придоби известност, благодарение на собствената си PaaS платформа, която се базира на технология Cloud Foundry, използвана при разработката на приложения за корпоративния сегмент.

 Обменни курсове на БНБ за днес 15-08-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.65566 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.16898 BGN
  • chf 1 CHF = 1.8187 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net