Chrome ще предупреждава за бавни сайтове

20-11-2019

Статистиката сочи, че съвременните интернет потребители могат да запазят концентрация за около 7 секунди. Ето защо е изключително важно собствениците на уебсайтове да се стремят към изграждане на максимално бързи сайтове. В противен случай, рискът да изгубят потенциалните си клиенти се увеличава.
 
Бързо зареждане означава уеб страницата да се отваря за по-малко от секунда, в идеалния случай. Според последни проучвания, забавяне със само 1 секунда при зареждане на сайта може да има огромни негативни последствия:
  • Спад на преглежданите страници с 11%
  • Влошено потребителско преживяване с 16%
  • По-нисък брой на конвертирали потребители със 7%
 
Google вече работи по разрешаване на проблема.
В средата на миналата година, с пускане на браузъра Chrome 68, Google даде ясно да се разбере, че насочва всичките си усилия в това да направи високото ниво на сигурност в интернет стандарт. Тогава технологичният гигант обяви, че всички уеб сайтове, които нямат инсталиран SSL сертификат, ще бъдат санкционирани с по-нисък ранкинг и индикатор „Not Secure”, който да подскаже на потребителите, че се намират на незащитена страница!
След промените в сигурността, изглежда, че Google е готова да атакува и друг голям проблем за всички потребители – бавно зареждащите се сайтове. Според последната публикация на Chrome екипа, компанията работи върху изграждането на „badge” система, която да идентифицира и маркира сайтовете спрямо тяхната бързина на зареждане.
 
„В бъдеще Chrome може да дава ясна индикация на потребителите дали даден сайт зарежда бързо или бавно. Тези индикатори могат да бъдат под различни форми и планираме да експериментираме с различни опции, за да определим кои са тези, които носят най-много стойност на потребителите”, поясняват Ади Османи, Бен Грийнстайн и Браян Маккуейд от екипа на Chrome.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83147 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2841 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01549 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net