Китай шокира младите геймъри с нов закон

10-11-2019

Китайските власти приеха нов закон, който трябва да намали пристрастяването на тийнейджърите към видео игрите. Именно с игрите се свързват ръстът на късогледството и слабата ефективност на образованието.

Китайското правителство забрани на потребителите под 18 години да играят от 22:00 до 08:00 ч. Позволено им е да прекарват не повече от 90 минути с любимото си забавление в делничните дни. В почивните дни и празниците децата могат да играят не повече от три часа.
В момента китайската индустрия за онлайн игри е една от най-големите в света, с годишни приходи от над 33 милиарда долара, и привлича стотици милиони потребители. Правителството затяга изискванията към геймърите, като ги задължава да се идентифицират честно – в противен случай ги счита за нарушители на закона.

Националната администрация за печата и публикациите в Китай заяви, че непълнолетните ще трябва да използват истински имена и идентификационни номера при влизане в играта. Новите правила регламентират също колко пари могат да харчат младите хора за покупки по време на игра. Става въпрос за покупките на виртуални оръжия, дрехи и друго съдържание. Месечната сума е 28 или 57 долара, в зависимост от възрастта.

Игрите се отразяват на физическото и психическото здраве на непълнолетните, както и на нормалното им учене и живот, се казва в изявление на официалната агенция „Синхуа“.
Анализаторите смятат, че подходът на правителството е екстремен, тъй като младите играчи винаги могат да намерят начини да заобиколят правилата, например да използват данните на родителите си.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83147 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2841 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01549 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net