Apple TV+ ще конкурира Netflix във видео стрийминга

26-03-2019

Apple обяви официално вчера фирмената си услуга за видео стрийминг, с която компанията от Купертино влиза на пазар, доминиран от играчи като Netflix. Услугата се нарича Apple TV+ и се очаква да стане достъпна тази есен.

Шумният анонс, организиран от Apple, с участието на известни актьори и фигури от шоу бизнеса, съдържаше малко конкретика за самата услуга. Към момента няма яснота какво точно ще получат потребителите и на каква цена.

Apple TV+ ще стане достъпна за зрителите през есента. Тя ще предложи достъп до различни канали от рода на HBO и Showtime, но също така Apple ще излъчва и оригинално съдържание – в момента компанията работи по над 25 проекта за филми и сериали.

Потребителите ще могат да ползват услугата на устройства от Apple, Amazon, Samsung, Vizio и др. Тя няма да съдържа реклама и освен това ще позволи на абонатите да свалят филми, сериали и ТВ предавания за автономно гледане.

Важният въпрос за цената на абонамента за Apple TV+ не намери отговор снощи. Компанията ще съобщи цената непосредствено преди комерсиалния старт на услугата, вероятно през септември, когато традиционно е премиерата на нови модели iPhone.

 Обменни курсове на БНБ за днес 10-08-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.6551 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.16418 BGN
  • chf 1 CHF = 1.81028 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net