Индия запазва доверието си в Huawei

22-02-2019

Индия, вторият по големина пазар на смартфони в света, привлича световните технологични гиганти. Страната е обект на особен интерес от китайските производители в лицето на Xiaomi, Huawei и други, които са в процес на глобална експанзия. 

На фона на търговската война между САЩ и Китай, потърпевши от която са технологични лидери от двете страни, Индия запазва доверието си в Huawei, става ясно от изявление на висш мениджър на компанията, цитиран от Gizchina.

Huawei засилва позициите си в азиатския регион и вече е сключил редица договори за доставка на оборудване за 5G мрежи. Според Джей Чен, изпълнителен директор на Huawei India, правителството на страната няма никакви претенции към компанията и я поддържа.

Той твърди, че правителството на Индия досега не е повдигало въпроси, свързани с проблеми в продуктите на Huawei. Според него, индийските власти разбират Huawei и не считат продуктите на компанията за опасни или неподходящи за използване.

Китайският гигант планира да увеличи инвестициите си в Индия, като открие нови лаборатории – в частност, за подпомагане на развитието на 5G екосистемата. По-рано се появиха информации, че Германия и Италия също няма да се откажат от 5G оборудването на Huawei.

Източник: TechNews

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83594 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28431 BGN
  • chf 1 CHF = 2.02049 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net