Япония представи нов модел влак-стрела

28-01-2019

Той ще бъде пуснат в началото на юли догодина, точно за началото на летните олимпийски игри в Токио. Страната - домакин не крие амбициите си да организира най-високотехнологичните игри в историята.

Новият влак 'Шинкансен' модел ' N 700 S' е в изпитания от миналата година. Дизайнът запазва достойнствата на сегашните композиции, но има редица подобрения за намаляване на въздушното съпротивление. Значителна иновация е възможността да се движи със собствено захранване благодарение на специално разработени литиево-йонни батерии.

Тази технология се прилага за първи път при високоскоростен влак и гарантира пътуването в случай на повреда на традиционната електросистема, например от земетресение. Във вагоните има повече камери за наблюдение. Нова комуникационна система позволява на пътниците да разговарят по телефон не само с екипажа на композицията, но и да осъществят връзка с централния диспечерски пункт в случай на извънредна ситуация.

Японските железници планират да пуснат общо 40 влака от новия модел, част от тях след Олимпиадата догодина. Стойността на целия проект се оценява на два милиарда и 200 милиона долара.

 Обменни курсове на БНБ за днес 24-08-2019

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.76758 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.16226 BGN
  • chf 1 CHF = 1.79549 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2019 BulNews.Net