5G-то на AT&T било измама, твърдят конкуренти

10-01-2019

Словесна война подеха телеком оператори в САЩ, след като AT&T въведе новия маркетингов термин „5G E”, който предполага, че устройствата на клиентите са свързани към 5G мрежа, съобщава американската технологична медия CNET.
Конкурентите Verizon и T-Mobile публично критикуваха AT&T, че новата услуга всъщност не отговаря на стандартите за 5G. Според шефовете на двете компании, AT&T просто прави маркетинг на надстройка на съществуващата си 4G LTE мрежа с 5G псевдоним. Упреците към AT&T са, че обърква и умишлено подвежда потребителите в опит да ги накара да мислят, че използват 5G услуга.
В блог публикация, популяризирана и като реклама на цели страници в големите американските медии, главният технологичен директор на Verizon Кайл Малади, казва, че компаниите, които маркират неправилно 5G услуги, рискуват да объркат потребителите.
В същото време главният изпълнителен директор на T-Mobile Джон Легере публикува серия от туитове, в които обвини директно AT&T, че подвежда потребителите да мислят, че услугата е нещо, което всъщност не е.
Тези реакции на конкурентите бяха провокирани от решението на AT&T да актуализира телефоните на част от абонатите си с технология 5G Evolution и да замени LTE иконата в устройствата с 5G E. Това би трябвало да означава, че обновените телефони на AT&T работят с 5G безжична мрежа.
Реалността обаче е друга. Технологията 5G Evolution наистина е просто усъвършенствана 4G LTE. Тя подобрява скоростта за потребителите, но не ползва нова мрежа, базирана на 5G технология.
AT&T казва, че новата технология е основата за нейната 5G услуга и затова се нарича 5G Evolution. Актуализираната услуга вече е достъпна на 400 пазара в САЩ, според изявление на компанията. Индикаторът 5G E показвал на клиентите, че са свързани към кула 5G Evolution.

Източник: TechNews.bgОбменни курсове на БНБ за днес 26-06-2019

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.71745 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.18565 BGN
  • chf 1 CHF = 1.76074 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2019 BulNews.Net