Русия съобщава за компютърен бъг на МКС

07-11-2018

Руската космическа агенция твърди, че един от компютрите на Международната космическа станция не функционира добре. Въпреки това проблемът не създава никакви рискове за екипажа.
Роскосмос заяви във вторник, че един от трите компютъра в руския модул на станцията е претърпял срив. Руските полетни администратори планират да го рестартират в четвъртък.
Агенцията подчерта, че компютърният проблем няма да засегне екипажа на станцията – Серена Унон-Канцлер от НАСА, руския космонавт Сергей Прокопиев и германския му колега Александър Герст. Другите два компютъра на борда могат да поддържат работата на станцията.

Проблемът се яви след проваленото изпращане на нов екипаж на станцията миналия месец. Астронавтът на НАСА Ник Хага и космонавтът на Роскосмос Алексей Овчинин се приземиха безопасно в степите на Казахстан.
Руската ракета Союз претърпя повреда две минути след излитането от космодрума Байконур на 11 октомври. Следващият екипаж ще бъде изпратен към Международната космическа станция в началото на декември тази година.Обменни курсове на БНБ за днес 10-08-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.6551 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.16418 BGN
  • chf 1 CHF = 1.81028 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net