Технологии  /  технологии

Microsoft спря големия ъпдейт на Windows 10
09-10-2018
Статия технологии

В края на миналата седмица стана ясно, че новият ъпдейт за Windows 10 носи със себе си неприятен страничен ефект. Някои от първите потребители, които са се сдобили с него, започнаха да говорят за изчезнали файлове от своите компютри.

През уикенда Microsoft спря достъпа до Windows 10 October 2018 Update, чието масово разпространение трябваше да започне на 9 октомври, с което призна за наличието на такъв проблем.

По-късно, в неделя, ръководителят на Windows Isider програмата, Дона Саркар, призова потребителите, чиито файлове са изтрити, да се свържат с центъра за поддръжка на клиенти на компанията. На страницата си пък от там съветват пострадалите да минимизират използването на засегнатото устройство.
Последното е особено важно, тъй като изтритите файлове вероятно все още са на твърдите дискове на потребителите и е възможно да бъдат възстановени. Пространството, където се намират те обаче е маркирано като свободно и ако там бъде записана нова информация (при използване на компютъра), то въпросните файлове ще бъдат безвъзвратно загубени.
Microsoft все още не е обявила срока за повторно пускане на актуализацията.
За втори път компанията се сблъсква със сериозен проблем при големите актуализации на Windows 10, които се правят два пъти годишно. В началото на годината на Microsoft се наложи да забави и обновлението Windows 10 April 2018 Update с три седмици.

Източник: PC World