Технологии  /  технологии

Хемус - 2018 показва най-новото от отбранителната техника
30-05-2018
Статия технологии

13-а специализирана международна изложба за отбранителна техника „Хемус - 2018” се открива днес в Международния панаир в Пловдив. Форумът ще продължи до 2 юни и е под патронажа на Министерство на отбраната и Министерство на икономиката. Провежда през две години и целта е да се стимулира военната промишленост на страната, като се предостави възможност за обща среща на производители и търговци на въоръжение и бойна техника от България и чужбина. Тук могат да бъдат договорени кооперирани производства или съвместни научни разработки на нови изделия от сферата на сигурността.
В това издание участват 17 държави и над 70 изложители, по-голямата част български. Сред чуждестранните партньори и делегации са и представители на НАТО и Европейската агенция по отбрана.
В програмата са включени и Демонстрационни стрелби – те ще се проведат утре изпитателния полигон „Змейово“. Организатори са експертите от Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“. На стрелбите наред с българските ще участват и чужди фирми, които ще демонстрират своите продукти.