Фетел контактувал с "Мерцедес" още в края на миналата година

27-05-2020

Себастиан Фетел е започнал разговори с шефа на 'Мерцедес' Тото Волф още в края на 2019 година.

Четирикратният световен шампион е започнал да обмисля продължението на кариерата си месеци преди той и Ферари да обявят официално раздялата си. Фетел напуска Скудерия в края на годината и слуховете за преминаването му в Мерцедес стават по-силни всеки следващ ден.

Според германски източници, тогава австриецът не отрекъл, че би се възползвал от услугите на пилота на 'Ферари'. Волф е наясно с желанието на новия изпълнителен директор на концерна 'Даймлер' Ола Калениус, който държи поне едната звезда на 'Мерцедес' да е германски пилот.

Тази роля преди играеше успешно Нико Розберг, който получи шанс за честна борба с Люис Хамилтън и дори го победи през 2017 година. Нико обаче изненада всички, решавайки да се оттегли от Формула 1 веднага след като спечели световната титла.

В последните седмици Тото Волф се опитва да бъде по-резервиран при въпроси относно бъдещето на Фетел в 'Мерцедес'. Основната причина е нежеланието на Хамилтън да дели един отбор с пилот като Себастиан, който в името на победата не се съобразява с никого.
Самият Люис Хамилтън все още не е подписал новия си договор с 'Мерцедес'.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 26-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net