МОК обмисля отлагането на Олимпиадата в Токио

23-03-2020

Международният олимпийски комитет (МОК) обмисля отлагането на Олимпиадата в Токио заради коронавируса, а решението за това трябва да бъде взето до четири седмици, съобщиха световните агенции.

Изпълнителният борд на комитета проведе среща сред все по-засилващия се натиск от атлети и национални олимпийски комитети форумът да бъде отложен.

Британският вестник ”Таймс“ съобщи, че се разглеждат няколко дати за провеждането им като например октомври 2020 или юли 2021 година.

Според Ройтерс има вариант и за отлагането на форума само с 45 дни.

Европейското първенство по футбол беше отложено за следващата година

Междувременно японският премиер Шиндзо Абе за първи път каза, че може да се наложи събитието да се отложи, а Олимпийският комитет на Канада обяви, че няма да изпрати атлети на събитието, ако то се състои в планирания по-рано период.

Много атлети от различни страни поискаха Олимпиадата да се отложи, но преди два дни президентът на МОК Томас Бах заяви, че отмяната не е сред опциите.

Заради пандемията с една година бе отложено европейското футболно първенство. В момента спортният свят е блокиран, като не се провеждат почти никакви състезания.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 24-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83233 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2729 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01134 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net