Световният N:1 на двойки с положителна допинг проба

15-01-2020

Лидерът в световната тенис ранглиста на двойки – Робърт Фара ще пропусне Откритото първенство на Австралия заради положителен допингнест. В сряда той обяви, че се оттегля от турнира, а няколко часа по-късно призна, че световната тенис федерация го е информирала за наличието на анаболен стимулант в негова проба от 17 октомври миналата година. Веществото е известно като Болденона и представлява аналог на тестостерона.
 
Според Фара, то е попаднало в кръвта му, след като е консумирал заразено говеждо месо в родната Колумбия. Той изяви увереност, че ще докаже своята невинност и няма да получи максималното за такова провинение наказание.
 
През 2019-та Фара и партньора му Хуан Себастиан Кабал спечелиха титлите на двойки на Уимбълдън и Откритото първенство на САЩ.
 
Също в сряда, Световната тенис федерация обяви и друга положителна допинг проба. 78-ят в света Николас Джари е бил хванат с две забранени субстанции в кръвта по време на тест, направен през есента по време на Купа Дейвис. Чилиецът, който в неделя отпадна от квалификациите за Откритото първенство на Австралия, също заяви, че никога не е употребявал забранени стимуланти и вероятно положителната проба се дължи на заразена храна.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 25-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net