Мръсният въздух отказа тенисистка от Australian Open 2020

14-01-2020

Мръсният въздух в Австралия принуди състезателка да се откаже от мача си по време на квалификациите за Australian Open 2020.  Словенката Далила Якупович се отказа от квалификационния си мач за Откритото първенство на Австралия срещу Стефани Фьогел.

Причината - здравословни проблеми, предизвикани от мръсния въздух в страната. По време на едно от разиграванията Якупович започна да кашля силно и се свлече на корта.

Лошият въздух, причинен от стихийните пожари в Австралия, накара организаторите временно да прекратят тренировките за турнира във вторник, като квалификацията също започна по-късно.

Димът от пожарите в Австралия достигна Южна Америка

'Страхувах се, че ще припадна. Нямам астма и никога не съм имала дихателни проблеми. Всъщност харесвам горещините. Физиотерапевтът дойде и помислих, че ще съм по-добре. Аз обаче не можех да дишам повече и просто паднах на земята', заявява тенисистката, цитирана от 'Скай спортс'. 

„По-нататъшни решения ще се взимат въз основа на данните на мястото и след консултации с нашия медицински екип. Ще работим и с Бюрото по метеорология, както и учени”, казаха от организаторите на първия турнир от Големия шлем за годината.

Австралийското правителство отпусна 35 млн. долара за дивата природа

Въздухът във втория по големина австралийски град Мелбърн, както и в други части на австралийския щат Виктория днес е с най-влошено качество в света заради дима от продължаващите горски пожари, предаде ДПА.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 26-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net