Ботев (Пловдив) е на 1/4-финалите за Купата на България

04-12-2019

С два гола на звездата си Тодор Неделев Ботев (Пловдив) се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на България, побеждавайки Славия с 2:1. Два от носителите на трофея за последните три години изиграха интересен двубой, който се проведе при много тежки условия и заснежен терен на стадиона в кв. „Овча купел“.
 
Ботев откри още в третата минута след хубава атака отляво. Лазар Марин проби по крилото и върна към точката на дузпата, където с левия крак Неделев засече и не остави шансове на вратаря на домакините – 0:1.
 
Гостите от Пловдив успяха по-бързо да се справят с тежките условия и заснежения терен, като стояха много по-добре. Ботев създаваше по-чистите положения и успя да удвои в 27-ата минута.
 
Тодор Неделев първо прескочи топката, но само за да бъде изведен зад гърба на защитата от свой съотборник, след което стреля с левия крак и вкара за втори път.
 
При изоставане от два гола Славия започна да играе много по-настоятелно и след почивката притисна гостите. Това съвпадна и с влизането на терена на Калоян Кръстев, който се включи активно.
 
В 61-ата минута именно резервата Кръстев вкара след грешка на вратаря на Ботев Янко Георгиев, който не успя да улови топката.
 
До края на мача Славия беше много по-активният тим, като дори втори гол на белите беше отменен заради засада. 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 26-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net