Възможен е нов търг за емблемата на фалиралото ЦСКА

30-07-2019

Нов търг за емблемата и имуществото на фалиралия ЦСКА е все по-възможен, след определение на ВКС от понеделник по делото на фирма „Камеко“ срещу общината в Бяла.

Осемте милиона лева, платени от мажоритарните собственици на „червения“ клуб Гриша Ганчев и Юлиан Инджов, може да бъдат върнати, тъй като бизнесменът Вълкан Стойновски спечели делото за собствеността на имотите в местността Карадере до Бяла на последна инстанция. 

Синдик Дора Милева, въпреки проблемите, включи имотите в масата на несъстоятелността и дори те по оценка са най-ценните извън емблемата. 

При положение, че спорът е решен окончателно в полза на Вълкан Стойновски, трябва да се промени всичко, включително и оценката на цялото имущество. Това, според юристи, означава нов търг и всичко трябва да започне отначало. Спорът за имотите е още от времето, когато „Титан“ управляваше ЦСКА. Те ги бяха заложили като гаранция за дълговете към НАП. След като започна процедурата по несъстоятелност, те бяха върнати обратно от държавата, за да бъде направен търг. Имуществото бе спечелено от фирмата „Ред енимълс“ на фенове на ЦСКА, която даде за него 8 милиона лева. Парите бяха преведени в края на миналата година, но съдът все още не е дал разрешение за тяхното разпределение. 

След като ВКС отсъди в полза на „Камеко“, съществува огромна вероятност фирмата „Ред енимълс“ да обяви, че е платила за земя, която не е на ЦСКА и по този начин да предяви поредица от претенции – за анулиране на търга, да й бъдат върнати въпросните 8 млн. лева, както и за насрочване на нов търг.

 Обменни курсове на БНБ за днес 14-12-2019

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.75034 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.34209 BGN
  • chf 1 CHF = 1.78094 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2019 BulNews.Net