Макс Верстапен триумфира на пистата "Хокенхайм"

28-07-2019

Макс Верстапен с „Ред бул“ спечели състезанието за Гран при на Германия, 11-и кръг за сезона във Формула 1. Холандецът триумфира в паметен старт, белязан от превалявания, много драма, катастрофи и невероятни изпреварвания.

Победата е втора за него от началото на сезона след Австрия и общо седма в кариерата му.
Втори на финала пристигна Себастиан Фетел, който се представи по отличен начин. След провалената квалификация в събота и потеглянето от последна позиция, германецът направи силно състезание, качвайки се на подиума. Трети се класира Даниил Квят с „Торо Росо“.
Състезанието се запомни и с факта, че „Мерцедес“ не взе точки с двамата си пилоти. Валтери Ботас отпадна пет обиколки преди края след зрелищна катастрофа, а Люис Хамилтън завърши 11-и, въпреки че водеше дълго време, но допусна няколко грешки и веднъж се удари в предпазната стена.

Това е първият старт от Гран при на Испания през 2016, в който „Мерцедес“ не взима нито една точка.

„Беше много трудно състезание за печелене и много трудно за взимане на правилните решения. Мисля, че успяхме да се справим и да не постигнем прекалено много грешки в тези тежки условия. Много съм щастлив от цялостното ни представяне „, каза Верстапен след надпреварата.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 26-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net