От Ферари официално поискаха ФИА да разгледа наказанието на Фетел от Канада

19-06-2019

Ферари официално пожелаха от ФИА да използват правото си на преразглеждане на наказанието на Фетел, което го лиши от победата на изминалата Гран При на Канада. Фетел беше санкциониран с пет секунди, като причината беше опасно връщане на пистата точно пред Люис Хамилтън от Мерцедес, след като преди това германецът за момент мина през тревата. Фетел финишира първи, но Хамилтън беше достатъчно близо на втората позиция, за да триумфира в крайна сметка.

Решението на стюардите на ФИА беше доста критикувано от бивши и настоящи пилоти, специалисти и фенове, но имаше и такива, които го защитиха. Първоначално Скудерия беше решила да не обжалва наказанието на Фетел, но по-късно, смятайки че има ново доказателство, реши да се възползва от възможността за преразглеждане на ситуацията. В този случай обаче ФИА може както да анулира наказанието на Фетел, така и да го утежни.

Преразглеждането ще бъде направено от четиримата стюарди, които го наложиха, или ако те не желаят или са ангажирани, ще бъдат назначени четирима техни заместници.

Последното преразглеждане във Формула 1 беше от Гран При на Азербайджан от 2018 година, когато Уилямс го инициираха заради наказанието на Сергей Сироткин. Тогава стюардите обясниха, че поради липса на ново доказателство преразглеждането отпада.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83147 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2841 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01549 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net