Шампионката по борба Биляна Дудова е направила опит за самоубийство

23-05-2019

Трикратната европейска шампионка по борба Биляна Дудова е направила опит за самоубийство. Откарана е в болница и вече е стабилизирана и изписана. Дудова е била намерена от съотборничката си Сезан Белберова във вторник вечерта с порезни рани по ръцете. 

Двете са били в стая в столичен хотел, в който живеят по време на лагери. От федерацията по борба съобщават, че самонараняването е станало в момент на афект. Самата Биляна не разкрива конкретната причина за инцидента, а само допълва, че е лична и отказва да коментира повече подробности.

Сигналът на спешния телефон 112 е получен на 21 май вечерта, около 20:30 часа. Веднага на мястото пристига линейка, която закарва Дудова в УМБАЛ 'Св. Иван Рилски'. Лекарите успяват да спасят живота ѝ. 

„Пациентката е извадила късмет, тъй като не са били засегнати нито мускулатурата на ръката, нито основните кръвоносни съдове“, обясни доц. Анатолий Филипов, който завежда Клиниката по обща и ендоскопска хирургия в болницата.

'Раната беше с давност минимум 10-15 часа. Беше обработена хирургично, на следващия ден още превързана. Понастоящем е изписана. Няма опасност за живота на пациентката', обясни доц. Филипов.

За последно момичетата от националния отбор по борба бяха на дълъг лагер в Япония, от който се завърнаха в събота. В неделя треньорът ѝ Петър Касабов я е видял за последно, като по думите му тя е била усмихната и в добро настроение.

Министърът на спорта Красен Кралев призова шампионката ни по борба Биляна Дудова да бъде оставена на спокойствие, като изрази надежда, че ще я види отново на победния път. Той бе категоричен, че спортните федерации в България трябва да ползват услугите на психолози, в подкрепа на състезателите си.

Възстановяването на трикратната европейска шампионка ще продължи около месец. Дудова ще пропусне държавния шампионат другата седмица във Враца - 29-30 май. От Българската федерация по борба вече са ангажирали психолог да работи с шампионката.

Източник: Dariknews

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 27-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net