Българските волейболистки в тежка група на Европейското през 2019 г.

24-01-2019

Волейболистките на България попаднаха в група 'А' на Европейското първенство по волейбол през 2019 година, това отреди тегленият жребий в Истанбул.

Съперници на националите са Турция, Сърбия, Франция, Финландия и Гърция. Двубоите ще се играят в турската столица Анкара.

В предварителна група 'В' попаднаха отборите на домакина Полша, Италия, Белгия, Украйна, Португалия и Словения. Срещите ще бъдат в полския град Лодз.

Жребият събра в предварителна група 'С' съставите на домакина Унгария, Холандия, Хърватия, Азербайджан, Румъния и Естония. Мачовете ще се проведат в Будапеща.

В предварителна група 'D' един срещу друг ще се изправят отборите на домакина Словакия, Русия, Германия, Беларус, Испания и Швейцария. Срещите ще се играят в Братислава.
За втората фаза на шампионата се класират първите четири тима от всяка група, като следват директна елиминация. Съперници в тази фаза ще бъдат класиралите се тимове от група 'А' срещу тези от група 'С', и съответно отборите заели първите четири места от група 'В' срещу група D.

Европейското първенство ще се проведе от 23 август до 9 септември в четири държави - Турция, Полша, Унгария и Словакия. Четвъртфиналните двубои ще се играят в Турция и Полша. Финалната четворка е в Анкара.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83147 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2841 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01549 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net