Горчива победа за Хамилтън в Сочи

01-10-2018

Люис Хамилтън взе трета поредна победа във Формула 1 и направи още една важна крачка към петата си световна титла във Формула 1. Британецът триумфира в Гран при на Русия на пистата в Сочи, но успехът му беше помрачен заради заповеди от бокса. В 25-ата обиколка от „Мерцедес“ наредиха на Валтери Ботас, който стартира от полпозишън и беше пред съотборника си, да пусне Хамилтън. Финландецът завърши втори и допълни двойната победа на „Сребърните стрели“. Трети финала пресече Себастиан Фетел. Победата е 70-а в кариерата на Хамилтън и осма от началото на сезона. С десетте точки повече, които взе от Фетел, британецът вече аванс от 50 точки пред германския си съперник.

До края на сезона остават само пет старта, което намалява много шансовете на пилота на „Ферари“ да вземе пета световна титла. Зад първите трима се наредиха още Кими Райконен, Макс Верстапен, Даниел Рикиардо, Шарл Леклер, Кевин Магнусен, Естебан Окон и Серхио Перес. Пилотите на „Ред бул“ потеглиха от 18-а и 19-а позиция, а Верстапен се представи отлично навръх 21-ия си рожден ден.

Въпреки успеха световният шампион добави, че не се чувства особено щастлив от победата си. Успехът е трети за Хамилтън на руското трасе. След влизането му в календара на Формула 1 единствено пилоти на „Мерцедес“ взимат победите в Русия. Следващата надпревара е за Гран При на Япония на пистата „Сузука“ следващата неделя.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 25-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83027 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.27568 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00105 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net