Левски на крачка от финала за Купата на България

12-04-2018

Левски направи огромна крачка към финала за Купата на България след победа с 2:0 в дербито с ЦСКА – София. Така, отборът на на Делио Роси сложи край на серията от пет поредни мача без успех срещу този съперник.

В седмата минута Левски откри резултата с първата си атака към вратата на ЦСКА-София. Нашименто спечели терен и разтегли играта с подаване към десния фланг за Габриел Обертан. Бившият играч на Манчестър Юнайтед получи доста свободно пространство, проби вдясно от вратата и центрира по земя към вратарското поле. Божидар Чорбаджийски се размина с топката, а Буш я насочи в далечния ъгъл с техничен удар отблизо.

Символичните домакините имаха нужда от 16 минути, за да стигнат до първата си опасност пред вратата на Митрев. Александър Дюлгеров намери Едвин Джеси с хубаво подаване от левия фланг към далечния край на наказателното поле. Ганаецът овладя и преодоля Афонсо Фигейредо и Холмар Ейлофсон, но опитът му за удар беше блокиран от върналия се Нашименто.

В ситуацията крилото на ЦСКА – София получи контузия в глезена и беше изнесен на носилка от терена, след което бе откаран в болница.
Само 40 секунди след началото на второто полувреме Левски нанесе втори удар. Цветкович и Обертан разиграха на десния фланг. Французинът центрира във вратарското поле, където Буш отново беше изпуснат от Чорбаджийски и след удар с глава от близко разстояние покачи резултата.

В 70-ата минута червените пропуснаха отлична възможност да намалят резултата. Влезлият като резерва Роланд Алберт пусна отлично извеждащо подаване към Енрике Рафаел, който се измъкна зад защитата, но стреля неточно на три-четири метра от голлинията.

В ответната атака „Левски“ можеше да обезсмисли реванша. Буш беше изведен очи в очи с Черниаускас и успя да прати топката над литовския вратар. Тя обаче се отби в напречната греда.

Реваншът между двата отбора ще се изиграе на 25-ти април.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 20-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83594 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28431 BGN
  • chf 1 CHF = 2.02049 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net