Спорт  /  Спорт

Тервел Пулев ще излезе в битка за титла на 24 март
31-01-2018
Статия Спорт

Тервел Пулев ще излезе за осмия си мач на професионалния ринг на 24 март в Хамбург, а този път залогът е титла при професионалистите. Негов противник ще бъде 33-годишният германец Хюсеин Цинкара, а информацията за предстоящата среща идва от промоутърите на родения в Германия боксьор. Също като по-малкия брат Пулев (7 мача, 7 победи, 7 с нокаут), Цинкара има само победи на професионалния ринг (9 мача, 9 победи, 7 с нокаут).

Срещата на Тервел ще бъде част от гала вечерта, в която Анджело Франк и Себастиан Формела ще се бият за Интерконтиненталната титла във версия IBO. Цинкара излезе за последно на ринга на 22 декември, когато се справи с Абдулнасер Делалик и го нокаутира във втория рунд. Ден по-късно пък Тервел постигна седмата си безапелационна победа и нокаутира Артьом Чарнякевич от Беларус.

„Този мач не бива да се пропуска. Един срещу друг ще застанат двама първокласни боксьори. Тервел е бронзов медалист от олимпийските игри в Лондон и има отлична техника. И двамата са силни и привличат вниманието. Ще им стискаме палци“, заявиха организаторите на събитието в Хамбург.

Източник: TV Europa