Спорт  /  Спорт

Рафаел Надал с трета титла от US OPEN
12-09-2017
Статия Спорт

Надалспечели 16-ата си титла от Големия шлем. Испанецътпобеди южноафриканеца Кевин Андерсън с 6:3, 6:3, 6:4, което евтори спечелен турнирза него от началото на 2017 година. И докато при жените през сезона феновете на тениса видяха две нови победителки в четирите най-важни турнира, Надал и неговият дългогодишен съперник Роджър Федерер обраха призовете при мъжете с по две титли за всеки.

Победата над Андерсън беше постигната при четвъртия финал за Надал в САЩ, където той спечели третата си титла. Този мач обаче беше първи за испанеца без Новак Джокович от другата страна на корта.
Лидерът в световната ранглиста беше брилянтен през всичките два часа и 30 минути на мача, контролирайки силния начален удар на високия южноафриканец и подлагайки го под непрестанно напрежение. Всъщност, 31-годишният Андерсън дори завърши срещата без нито едно разиграване за пробив, но той вече беше постигнал най-големия успех в кариерата си.
Надал допусна само 11 непредизвикани грешки в 23-ия голям финал в кариерата си.
'Ние двамата сме на една и съща възраст, но имам чувството, че през целия ми живот съм те гледал. За мен ти си идол и със сигурност си един от най-важните посланици на нашия спорт', обърна се Андерсън към Надал, след като испанецът затвори финала с втория си мачбол.
Самият двубой беше сравнително лесен за Надал, който атакува рано сервиса на Андерсън и южноафриканецът трябваше да отразява шансове за пробиви при 1:1 и 2:2. И въпреки че успя да се спаси тогава, той нямаше какво да направи в седмия гейм, когато испанецът изравни за допълнителни разигравания и спечели следващите две, за да поведе с 4:3. Впоследствие Надал защити пробива и стигна до нов за крайното 6:3.

Източник: БНТ