Хъшове  /  новини

Българин е приет във всички осем най-престижни университета в САЩ
10-04-2015
Статияснимка: WTHR; Daily mail
 новини

Син на българска домакиня е приет едновременно във всички осем университета от т.нар Бръшлянова лига и в още десет от най-престижни колежи в САЩ, пише британският в. “Daily mail”.

18-годишният Стефан Стойков е завършил гимназията в Индианаполис, щата Индиана, но когато пристигнал незнаел думичка на английски език. 8-годишното момче се премества в САЩ заедно със семейството.

„Чувството е невероятно. Никога не съм предполагал, че ще ми се отдаде възможност да избирам измежду най-престижните висши училища в света. Надявах се да ме приемат поне в един от университетите от Бръшляновата лига, но не и във всичките осем”, споделя момчето, която не може да повярва на успеха си.

В Бръшляновата лига влизат университетите „Браун”, „Колумбия”, „Корнел”, „Дартмут”, „Харвард”, Пенсилванският университет, „Йейл” и „Принстън”. Всички те предлагат пълна стипендия на 18-годишния българин, на когото предстои тежък избор.

„Родителите ми направиха толкова много, за да ми осигурят всичко това. И аз трябваше да се възползвам от възможностите, които те ми дадоха,” казва развълнувания младеж.