Българин е приет във всички осем най-престижни университета в САЩ

10-04-2015

Син на българска домакиня е приет едновременно във всички осем университета от т.нар Бръшлянова лига и в още десет от най-престижни колежи в САЩ, пише британският в. “Daily mail”.

18-годишният Стефан Стойков е завършил гимназията в Индианаполис, щата Индиана, но когато пристигнал незнаел думичка на английски език. 8-годишното момче се премества в САЩ заедно със семейството.

„Чувството е невероятно. Никога не съм предполагал, че ще ми се отдаде възможност да избирам измежду най-престижните висши училища в света. Надявах се да ме приемат поне в един от университетите от Бръшляновата лига, но не и във всичките осем”, споделя момчето, която не може да повярва на успеха си.

В Бръшляновата лига влизат университетите „Браун”, „Колумбия”, „Корнел”, „Дартмут”, „Харвард”, Пенсилванският университет, „Йейл” и „Принстън”. Всички те предлагат пълна стипендия на 18-годишния българин, на когото предстои тежък избор.

„Родителите ми направиха толкова много, за да ми осигурят всичко това. И аз трябваше да се възползвам от възможностите, които те ми дадоха,” казва развълнувания младеж.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 18-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83853 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2902 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01778 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net