Любопитно  /  Любопитно

Картички до престъпници на сайта на Европол
04-08-2017
Статия Любопитно

Европол разпрати днес 21 пощенски картички на най-издирваните престъпници на континента, в които ги приканва да се върнат в родните си страни.
Нетрадиционната кампания на Европейската полицейска служба цели да напомни на хората да бъдат внимателни по време на ваканцията си и да сигнализират, ако по време на пътуванията си разпознаят някои от получателите на картичките. Сред тях е и 44-годишният Ивайло Митев - Свинята, издирван за убийство и причиняване на тежка телесна повреда.
'Хей, Ивайло, имаме малка изненада за теб. Върни се бързо и няма да съжаляваш. До съвсем скоро надяваме се, полицията' - това пише на картичката, адресирана до българина Ивайло Митев, на която има и белезници във формата на мартеница, украсени с български рози и шевици.
Докато много от нас се радват на заслужена ваканция през лятото, престъпниците не си почиват, не е ясно и къде пребивават, казват от Европейската полицейска служба. Те напомнят обаче, че курортите и местата, където има много туристи са популярно място за укриване. Може би те са избрали същата дестинация като вас, предупреждава Европол и призовава гражданите да се обадят, ако разпознаят някой от издирваните.
Лятната кампания с пощенските картички е част от по-голяма кампания на Европейската полицейска служба за популяризиране на най-издирваните престъпници в Европа. Пред януари миналата година Европол пусна специален сайт, на който могат да се видят обявените за издирване в Европа. Гражданите могат да оставят и сигнал, дори анонимен. В този сайт фигурира и още един българин - Светозар Валентинов Стоилов, издирван за убийството на студента по медицина Стоян Балтов.
Изпрати картичка.

Източник: БНТ