Нови кандидати се намесват в преговорите за Arm

07-08-2020

В преговорите за покупка на част от Arm или на цялата компания – водещ разработчик на мобилни процесори с едноименната архитектура – се намесват нови играчи наред с Nvidia. Това са тайванските гиганти TSMC и Foxconn, съобщи Gizchina.

Преди няколко седмици стана известно, че графичната компания Nvidia се интересува от придобиване на Arm. По-късно SoftBank, собственикът на Arm, коментира, че не е склонен да се раздели напълно с ценния си актив.

Междувременно се появиха информация, че в процеса на преговори се включват и други пазарни играчи. В опит да овладее въздействието на пандемията COVID-19 чрез продажба на активи, SoftBank се е обърнала към TSMC и Foxconn с предложение за придобиване на дялове в Arm.

Британската Arm беше купена от SoftBank и SoftBank Vision Fund през 2016 г. за около 32 милиарда долара. Интересът към ARM е много голям, тъй като процесорната й архитектура се използва масово в мобилните устройства, а вече навлиза и в сървърите и суперкомпютрите.
Списъкът на потенциалните купувачи включва също такива компании като Qualcomm и Apple. Що се отнася до TSMC и Foxconn, те обмислят да купят част от Arm, докато Nvidia подхожда към сделката по-радикално, настоявайки за придобиване на цялата компания.

 Обменни курсове на БНБ за днес 25-09-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.68113 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.14119 BGN
  • chf 1 CHF = 1.81129 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net