Интернет гигантите с потенциал за растеж в пандемията

24-03-2020

Няколко от най-големите ИТ компании, които правят бизнес основно през интернет, могат да постигнат растеж на фона на пандемията от коронавирус, сочи експертен анализ на Jefferies.
В списъка фигурират имената на Google, Facebook и Amazon. Акциите на групата FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix и Google) вече показват признаци на възстановяване, въпреки разпространението на коронавируса в целия свят.

„Вярваме, че Facebook и Google са особено добре подготвени за рецесията, тъй като имат налични пари в размер съответно на 55 и 115 милиарда долара, което им позволява да инвестират сериозно в своя бизнес и/или да предприемат сливания, придобивания и обратно изкупуване на акции”, отбелязва Брент Тил от Jefferies.

Според експерта, Amazon е в по-добра позиция на пазара за електронна търговия, тъй като нараства интересът към онлайн покупките. Анализаторът обаче понижи прогнозата за котировките на компанията, заради потенциални проблеми във веригата на доставки.

Докладът на Jefferies прогнозира, че през 2021 г. технологични компании като Amazon, Facebook, Alphabet, Wix и Chegg ще могат да демонстрират ръст на акциите над средния за пазара, въпреки проблемите, свързани с коронавируса.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 18-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83853 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2902 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01778 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net