Над 300 производители и търговци се очакват на Международния форум "InteliFresh 2020"

31-01-2020

Над 300 български производители, чуждестранни търговци и експерти от Нидерландия, Италия, Унгария и Швейцария ще се включат в Международния форум 'InteliFresh 2020', който ще се проведе днес в София.

Участниците ще обсъждат устойчиви решения за производството на качествени български плодове и зеленчуци, както и за по-силното им навлизане в търговските вериги и на външни пазари.

Защо по българските магазини все по-рядко можем да намерим български плодове и зеленчуци; защо плодовете и зеленчуците, произведени у нас са по-скъпи от тези, които идват от съседните страни; по-високата цена гаранция ли е за по-високо качество; дали европейските субсидии, които родните градинари получават са достатъчни; правят ли ги те по-конкурентни и ако не защо; има ли начин български плодове и зеленчуци да заместят вносните в големите търговски вериги - вероятно част от тези въпроси ще намерят своите логични отговори в рамките на третото издание на изложението.

Форумът ще бъде открит от заместник-министъра на земеделието Чавдар Маринов и Ари Фелдхаузен - съветник по земеделските въпроси към посолството на Кралство Нидерландия, съорганизатор на събитието.

За пръв път днес ще бъде представено и маркетинговото проучване на потребителските нагласи при пазаруване на пресни плодове и зеленчуци.

Организаторите очакват и конкретни договорености, след като на предишните форуми всеки пети участник е успял да сключи сделка за своето производство.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 26-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net