Тръмп подписва тристранната USMCA сделка на церемония в Белия дом на 29 януари

25-01-2020

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп ще подпише тристранното търговско споразумението между САЩ, Мексико и Канада, известно като (USMCA), на 29-и януари, по време на официална церемония в Белия дом, заявиха от американската държавна администрация.

Разпратени са редица покани, като местоположението на церемонията в Белия дом ще позволи на депутати от цялата страна да присъстват, заяви неназован официален представител, цитиран от Ройтерс.

Самата церемония ще се проведе, докато тече процеса по импийчмънт на Тръмп в Сената на САЩ.

Споразумението USMCA, което замества досегашното НАФТА (NAFTA), все още не е официално одобрено от Канада, като тристранната сделка не може да влезе в сила, докато не бъде ратифицирана и от трите държави. Премиерът на Канада Джъстин Трюдо обаче заяви преди дни, че ратификацията на сделката USMCA в парламента на страната е предвидена за следващата седмица.

През миналата седмица търговската сделка беше одобрено с голямо мнозинство в Сената на САЩ, като за нея гласуваха 89 сенатори от двете основни американски партии, след което беше изпратена за подпис от Доналд Тръмп, за да се превърне в закон.

По време на участието си на Световния икономическо форум в Давос по-рано тази седмица, Тръмп заяви, че сделката ще засили 'масово' износа на американските фермери, веднага щом тя замени 'бедствието, известно като НАФТА (Северноамериканско споразумение за свободна търговия)'.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 20-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83594 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28431 BGN
  • chf 1 CHF = 2.02049 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net