Visa купува финтех разработчик за $5,3 милиарда

15-01-2020

Visa придобива финтех стартъпа Plaid за сумата от 5,3 милиарда долара, съобщиха от картовия оператор. Очаква се сделката да бъде финализирана в рамките на три до шест месеца след получаване на одобрение от регулаторите.

Plaid разработва софтуер, който позволява на потребителите „сигурно да свържат своите банкови сметки с мобилни приложения”, за да управляват финансите си. Придобиването отразява развитието на Visa от свързване на продавачи с клиенти до свързване на потребители с цифрови финансови услуги.

Партньорството на Visa с Plaid ще постави компанията в центъра на финтех света, казва изпълнителният директор и председател на борда Ал Кели. Visa е уверена, че сделката ще й помогне да премине на ново ниво на сигурност при обмен на клиентски данни, както и да засили отношенията си с големите банки, които не са заинтересовани да споделят клиентски данни от съображения за сигурност.

Visa ще финансира покупката на Plaid със собствени средства и заеми. Очаква се придобиването да ускори ръста на нетните приходи на компанията с 1% до 2021 г. По план, сделката трябва да приключи в рамките на три до шест месеца след одобрение от регулаторите.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83147 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2841 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01549 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net