Xerox увери HP, че има пари да я погълне

07-01-2020

Xerox изпрати писмо до борда на директорите на HP Inc., с което потвърждава, че може да разчита на 24 милиарда щатски долара от Citi, Mizuho и Bank of America, за да осъществи сделката по обединяване на двете компании.

През последните няколко седмици Xerox е провела конструктивен диалог с редица от най-големите акционери на HP относно стратегическите ползи от сделката, гласи официалното писмо, подписано от Джон Висентин, вицепрезидент и изпълнителен директор на Xerox Holdings Corp.

Обединяването на двете компании ще доведе до съществени синергии и подобрен паричен поток, което ще позволи увеличаване на инвестициите в иновации и ще осигури по-голяма възвръщаемост на акционерите, се казва в писмото.

Същевременно, Xerox отбелязва, че от диалога с акционерите е станало ясно, че бордът на HP поставя под съмнение способността й да събере капитала, необходим за финансиране на сделката.

„За да премахнем всякакво съмнение, получихме обвързващи ангажименти за финансиране от Citi, Mizuho и Bank of America”, се подчертава в писмото.

Джон Висентин предлага да се срещне лично с ръководството на HP, за да договарят транзакцията.

Xerox предложи на HP сделка за придобиване на стойност 33,5 милиарда долара в началото на ноември м.г. Бордът на директорите на HP обаче единодушно отхвърли офертата като подценяваща стойността на компанията.

В отговор Xerox предупреди, че може да извърши „враждебно” поглъщане чрез придобиване на контролния пакет от акции на HP без съгласието на борда.

 Обменни курсове на БНБ за днес 26-05-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.79368 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.18375 BGN
  • chf 1 CHF = 1.84669 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net