Голяма авиокомпания приема плащания в биткойн

27-07-2019

Водещата европейска авиокомпания Norwegian Airlines пусна услуга, която позволява на клиентите да извършват сделки с биткойни. Криптовалутата може да се използва и за закупуване на билети, съобщи Gizchina.

В допълнение, новата услуга ще даде възможност на клиентите на Norwegian Airlines да трупат точки от транзакции, които впоследствие да използват за получаване на отстъпки при пътуване с авиокомпанията.

Norwegian Airlines е една от най-големите авиокомпания в Европа. За миналата година обаче тя отчете загуба от около $170 млн. За да подобри финансовото си състояние, компанията реши да стартира нова услуга на база криптовалута.

Това не е първият случай, когато европейска компания се опитва да подобри финансовото си състояние, използвайки криптовалута. Но въпреки факта, че биткойн е много популярен по света, въвеждането на новата услуга не гарантира на Norwegian Airlines, че ще се избави от финансови проблеми.

Междувременно криптовалутите започват да се приемат като средство за плащане и в различни туристически компании. Така например, американската Expedia приема биткойни за резервиране на хотелски стаи, както и за плащане на полети до определени дестинации.
Хората, които пътуват често, се сблъскат с проблем при изчисляване на обменните курсове, докато използването на биткойни за заплащане на различни услуги може да им спести пари.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 25-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83027 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.27568 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00105 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net