Камарата на представителите в САЩ одобри бюджет без средства за стена по границата с Мексико

04-01-2019

Камарата на представителите в САЩ одобри два законопроекта за финансиране на правителството, което близо 2 седмици остава частично спряно. Законопроектите обаче не предвиждат средства за изграждане на стена по границата с Мексико. С това Демократите, който вече са мнозинство в Камарата на представителите, още веднъж се противопоставиха на президента Доналд Тръмп. По-рано той поиска 5.6 милиарда долара за изграждането на стената.

В четвъртък Конгресът на САЩ се събра за първи път след междинните избори през ноември. Нанси Пелоси от Демократическата партия, която стана председател на Камарата на представителите, заяви, че проектът за изграждането на подобна стена не отразява ценностите на Америка. Очаква се приетите законопроекти да бъдат блокирани от Сената, в който мнозинство имат републиканците. Президентът Тръмп заяви, че ще наложи вето на всеки документ, който не предвижда финансирането на стената.

Доналд Тръмп – президент на САЩ:
„Първо искам да поздравя Нанси Пелоси за избирането и за председател на Камарата на представителите. Надявам се, че ще работим заедно и ще осъществим много полезни проекти. Относно стената, имам подкрепата на американските граждани. Те искат тя да бъде построена. Това е в защита на нашата страна.“

Междувременно мигранти, които са настанени в граничния мексикански град Тихуана, заявиха, че дори стената не може да ги спре и ако такава бъде построена, те ще намерят други начини да влязат в САЩ.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 23-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83957 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.26558 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01778 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net