Разбиха престъпна група за пране на пари чрез уанкойн

19-01-2018

При спецакция е разбита международна група за пране на пари чрез виртуалната валута уанкойн, информираха от спецпрокуратурата. Разследването е на базата на международна поръчка за правна помощ от германския град Билефелд.

Искането на прокуратурата в Билефелд е за извършване на конкретни процесуално-следствени действия на територията на България спрямо българското търговско дружество 'Уан Нетуърк сървисиз' ЕООД и свързаните с него лица, в т.ч. две българки с германско гражданство.
Разследващите установяват местонахождението на сървърите в София и обслужващите ги фирми, използвани от международната престъпна организация. Претърсени са офисите на 'Уан Нетуърк сървисиз', както и на 14 други дружества. Иззети са множество веществени доказателства, включително сървъри, до момента са разпитани 50 свидетели.
'OneCoin Ltd.' е регистрирано в Обединените арабски емирства и действа чрез стотици свързани с него дружества на 4 континента. То въвежда разплащания с уанкойн (по подобие на криптовалутата биткойн). В момента дейността на свързани с 'OneCoin Ltd.' дружества се разследва още в Англия, Ирландия, Италия, САЩ, Канада, Украина, Литва, Латвия, Естония и много други държави.

Източник: БНТ

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83147 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2841 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01549 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net