За първи път в България Опера в цирка!

11-05-2018

Спектакълът ПАЛЯЧИ, съвместна продукция на Държавна опера-Стара Загора и Академичен цирк „Балкански“, ще бъде представена за първи път на 20 и 21 юни в Стара Загора в шапитото на цирка.

Повод за събитието е 40 години на световната сцена на големия български тенор Калуди Калудов.

Зрителите могат да очакват една необикновена и силно въздействаща класическа постановка с участието на звездни солисти, хора и оркестъра на Държавна опера-Стара Загора.
Артисти от цирк „Балкански“ ще представят атрактивна циркова програма. Номерата са прецизно подбрани от творческия екип, за да се впишат логично в музикалната драматургия и да подсилят колорита на реалистичната артистична атмосфера.

Спектакъла ще дирижира главният диригент на Държавна опера-Стара Загора Ивайло Кринчев. Автор на сценографията и костюмите е румънски художник Каталин Йонеску-Арборе. В ролята на Канио на 20 юни ще бъде Калуди Калудов, а на 21 юни – сръбският тенор с международна кариера Зоран Тодорович. В ролята на Неда ще се представят Анна Дитри /20 юни/ и Деси Стефанова /21 юни/. Ролите на директора на цирка и Тонио ще си споделят Александър Крунев и Нико Исаков. Теодор Петков и Валери Турманов зрителите ще видят в ролята на Силвио, а Георги Динев и Ивайло Йовчев – в ролята на Бепо.

След премиерните спектакли на 20 и 21 юни, спектакълът на операта „Палячи“ ще закрие 14-то издание на ММФ „Моцартови празници“ в Правец, а през есентаще гостува във Варна, Пловдив и София.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 16-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83543 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.29006 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01114 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net