Почина вокалистката на Кранберис

16-01-2018

На 46 години в Лондон почина вокалистката на групата 'Кранберис' Долорес О'Риордън, съобщи БиБиСи, като се позова на съобщение на нейния издател.
Ирландката изведе групата до успех на международната сцена през 90-те със синглите 'Linger' и 'Zombie'.
Тя е била в Лондон за звукозаписи.
Засега не са известни причините за смъртта, допълват от Би Би Си.
През 1996 г. Долорес О'Риърдън отложи турне на групата си, като посочените мотиви за това бяха изтощение и липса на творчество вдъхновение и разочарование. Тя напусна ирландската банда през 2003 г. и записа два солови албума, преди групата да се събере отново през 2009 г., припомнят Ройтерс и Франс прес.

'Кранберис' е втората най-продавана ирландска банда след Ю Ту. Миналата година тя отмени концерти в Северна Америка и Европа, защото Долорес О'Риърдън страдаше от проблеми с гърба.


В изявление на семейството на певицата се казва, че то е съсипано от кончината й и моли медиите да запазят правото му на неприкосновен личен живот в тези трудни времена, допълва ДПА.

Малко преди Рождество Христово Долорес О'Риърдън публикува послание в страницата на групата във Фейсбук, в което казваше, че се чувства добре и че е изнесла първия си концерт от месеци насам, припомня Франс прес.

Групата 'Кранберис' продаде над 40 милиона албуми по света. Последният й албум 'Something else' излезе миналата година.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83147 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2841 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01549 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net