Александър Велев е новият генерален директор на БНР

17-05-2016

Новият генерален директор на БНР е Александър Велев, избран единодушно с 5 гласа.

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Велев на открито заседание. Гласуването беше на две степени. Първо, всеки от членовете на СЕМ посочи трима кандидати, които подкрепя. След това от тримата претенденти, събрали най-много или равен брой гласове, всеки от надзорниците посочи за кого гласува.

Александър Велев беше избран за поста между 12 кандидати. Той беше генерален директор на БНР един мандат – от 1998-а година до 2001-а година.

По време на изслушването новоизбраният генерален директор на БНР предложи външни медийни експерти, сред които и социолози, да влязат в Програмния съвет на радиото, пише в сайта на Националното радио. Велев предложи още да изгради общ нюзрум на всички програми в БНР, включително и на регионалните радиостанции.

Според новия генерален директор на Националното радио сливането на БНР и БНТ ще доведе до това, че БНР ще остане втора по значимост медия, а не равнопоставена с БНТ.

Александър Велев има намерение да създаде единен общ блок за всички програми на БНР, за да не се харчат излишни пари на данъкоплатците, тъй като в момента слушаемостта на голяма част от различните нощни блокове била много ниска.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 18-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83853 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2902 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01778 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net