Мобилна библиотека в столичните паркове

01-08-2015

Лятната библиотека на Столична библиотека, наречена „Зелената библиотека” ни приканва в горещите дни на август да прочетем избрана от нас книга в сянката на столичния парк Борисова градина.

В шатра със зелено и бяло ни очакват библиотекари и български автори, готови да ни отделят време, да почетат с нас или да ни помогнат при избора на книга, информира БГНЕС. Читалнята в Борисовата градина ще продължи до 17:00 часа днес, а през останалите съботи на август ще се пренесе в парка Заимов, градинката срещу БФС, Южния парк и отново в Борисовата градина за финал.

В нея се включват поети и писатели, които ще общуват с читателите и ще четат стихове пред тях. Днес в Борисовата градина ще бъдат Петър Чухов и Теодора Духовникова, а в следващите летни читални ще участват Калин Терзийски, Боби и Йоана Мирчеви, Марин Бодаков, Теодора Тотева и други.

В летните читални се предлагат най-новите книги по книжарниците, на съвременните български автори, най-интересните автори от световната класика и съвременна художествена литература, както и много детски книги.

'Тези от тях, които са наши читатели ще могат да вземат книга срещу читателската си карта на място, а които не са, ще могат да вземат книга, да почетат и, ако им хареса, да станат наши читатели с читателска карта безплатно', обясни за БГНЕС директорът на Столичната библиотека Юлия Цинзова.Обменни курсове на БНБ за днес 07-12-2019

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.76296 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.31588 BGN
  • chf 1 CHF = 1.78321 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2019 BulNews.Net