Българският филм "Монолог в антракта" получи награда на публиката в Ню Йорк

18-09-2020

Българският документален филм “Монолог в антракта” бе представен в Ню Йорк, при това на най-престижния световен фестивал за кино и танц 'Dance on Camera, Dance Films Association'. Филмът получи наградата на публиката.

“Монолог в антракта” разкрива сложния живот на най-прочутата българска съвременна примабалерина Веса Тонова. Авторският филм на Петър Вълчев е част от селекцията на общо 27 световни фестивали за документално кино.

„Най-вероятно никак не е било случайно, че аз съм бил в този момент на това място в гримьорната на примабалерината по време на последния ѝ спектакъл, който тя играе в операта „Лебедово езеро“. За нея беше за първи път да се снима в документален филм и за първи път да допусне някой до себе си по време на паузите, гримирането, зад кулисите и по време на самия спектакъл, защото аз се движех плътно до нея през цялото време. И някак си стана естествено, чисто, сякаш ни се смесиха енергиите и се получи нещо ново“, каза Петър Вълчев в предаването „Графити по въздуха“.

В момента Петър Вълчев довършва новия си игрален, късометражен филм, в който разглежда темата за смъртта и преодоляването на страха от смъртта. Другият филм, който подготвя е документален, посветен на неговото семейство.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83147 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2841 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01549 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net