София отново осъмна с барикадирани кръстовища

08-08-2020

И тази сутрин възлови кръстовища в София осъмнаха барикадирани. Орлов мост е барикадиран с пейки, палети, палатки. Протестиращите пропускат колите със специален режим. Блокирано е кръстовището и при Ректората, съобщиха от СДВР.

Палатки има и пред Министерски съвет, но те са изместени на тротоара при Партийния дом и засега не пречат на движението.

'Няма задържани и арестувани при снощния протест'. Това обяви по време на брифинг гл. инспектор Красимира Стоядинова от отдел „Охранителна полиция“. 
'Част от протестиращите останаха отново на пътното платно. Отказаха да се махнат от пътя, даже призоваха множеството да ги подкрепи. Недоволните докараха пейки, кашпи и други паркови елементи. Няма как да минат линейки през протеста. Започнаха да събират камъни и други неща, които се канят да ги използват срещу нежелани на техния протест', поясни тя.


Тя отбеляза, че там е имало изключително много жени, което е ограничило и възможностите на полицията да използва физическа сила спрямо тях. В днешния ден предстои да продължим опитите за диалог с протестиращите с цел да  възстановим обществения ред и движението на моторни превозни средства по пътното платно. Гл. инспектор Красимира Стоядинова отново припомни категоричната позиция на полицията:

Уважаваме правото на протест на всички хора, но същевременно призоваваме тези протести да бъдат мирни, съобразени със законовите разпоредби и да не пречат на свободното придвижване на останалите граждани. 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 20-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83594 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28431 BGN
  • chf 1 CHF = 2.02049 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net