СДВР: Нямаше физическо насилие при задържането на Петър Кърджилов

31-07-2020

Не можем да говорим за физическо насилие. Абсолютно професионално задържане. Това заяви на брифинг на СДВР Тони Тодоров зам.-директор на 'Охранителна полиция' по повод ареста на Петър Кърджилов след възникнало напрежение на блокираното кръстовище на 'Орлов мост'.

'Преди час се случи инцидент. От няколко дни предупреждаваме за това. На Орлов мост възрастна жена е спряла пред протестиращите и е решила да изкаже своето мнение пред протестиращите. Един от протестиращите се насочва към нея и изхвърля съдържанието на чашата, която държи в ръката си. Жената му посяга с бастун. Сега ще направим анализ. Ще повишим нивото на тона. Жената се е явила да изрази своето мнение, всички видяхме поведението на протестиращите. Всеки ще носи своята отговорност. Ще изясним ситуацията. Двамата се намират в Първо районно. До изясняване на случая двамата ще останат там“, каза Тодоров.

Напрежение на Орлов мост, има задържан

Имаме огромен брой сигнали на граждани, които се чувстват много засегнати от създалата се ситуации. Сред тях има инвалиди, допълни още зам.-директорът на 'Охранителна полиция'.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 24-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83233 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2729 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01134 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net