Още две обвинения срещу Васил Божков, общо са 11

13-02-2020

Прокуратурата съобщи днес, че към обвиненията на бизнесмена Васил Божков, който е задържан в Обединените арабски емирства, са добавени още две.

„За търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности, които не са регистрирани по установения ред. По този начин обвиненията срещу обвиняемия Божков стават 11“, каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Тя добави, че се работи по превода на арабски на молбата за екстрадиция на хазартния бос. Тя вече надхвърля 200 страници и заради новите обвинения преводът на искането за екстрадирането на Божков и на другия задържан в ОАЕ - Георги Попов, продължава.
По думите на говорителя на главния прокурор Сийка Милева до края на седмицата искането на арабски език ще е готово, ще бъде изпратено на Министерството на правосъдието, а то 'незабавно ще го препрати към  Абу Даби'.

БНТ днес се позова на източници, близки до разследването на престъпната група на Божков, според които там са пристигнали руски граждани, които са се застъпили пред местните власти за пускането на Васил Божков от ареста:

'Това е деликатна тема, която не желая да коментирам. Ще кажа, че ако бях на негово място, включително и на всички други олигарси, щях да направя нещо подобно, при възможност изобщо щях да направя всичко възможно, за да се защитя. Тези хора се защитават, имат право да се защитават по всякакъв начин, а те се защитават и по начини извън закона. Най-малкото разполагат с много пари и залогът е много сериозен', коментира главният прокурор Иван Гешев.

 

Източник: БНР

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 16-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.8387 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28913 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01383 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net