Маскиран и въоръжен полицай ограби игрална зала в Перник

11-02-2020

Полицай е извършил въоръжен грабеж на игрална зала в Перник на 7 февруари тази година, стана ясно по време на брифинг на МВР и прокуратурата. Повдигнато му е обвинение и е задържан за 72 часа. 

Около 3:40 часа на дежурния на ОД на МВР е постъпил сигнал за въоръжен грабеж на игрална зала Неизвестно лице, след като е заплашило с пистолет служителка, е отнело от нея чантичка с 3 000 лева служебни пари.  

'Това е един от най-тежките брифинги за мен. Все пак се касае за служител на МВР, който е извършил тежко криминално престъпление. Служителят е от униформения състав на вътрешното министерство, но деянието е много тежко. Служителят има тежко финансово състояние и семейно положение, но това не го оправдава.', каза старши комисар Стефчо Банков, директор на Дирекция „Вътрешна сигурност”.

'Окръжната дирекция в Перник e извършвала наблюдение по отношение на новоназначените служители. Въпросният полицай е с малък стаж, но е много комбинативен и с добри социални умения. Не сме имали никакви индикации, че е възможно да извърши това деяние', допълни старши комисар Банков

'Извършителят най-вероятно е бил повлиян от Оскарите, тъй като е извършил деянието с маска и възползвайки се от спечелилия наградата - Маската, може би е решил да бъде комуникативен', разкри още Банков.

Полицейският служител е около 28-годишен и работел към Районното управление в Радомир. Използваното оръжие не е незаконно. Отдалечил се е от местопрестъплението пеша, тичайки.  

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 26-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net