Съдийската колегия на ВСС обсъжда дали Антон Миталов да бъде дисциплинарно уволнен

11-02-2020

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет обсъжда искането на правосъдния министър Данаил Кирилов съдията от Специализирания накателен съд Антон Миталов да бъде уволнен дисциплинарно заради уронване престижа на съдебната власт. Искането си Кирилов мотивира с допуснати от Миталов закононарушения и със забраната, наложена от САЩ.

На влизане за заседанието на Съдийската колегия председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов коментира, че преди да се вземе решение за уволнението на Миталов, трябва да бъде изяснено следното:

'Кои са конкретните действия от страна на съдия Миталов, с които е накърнен престижът на съдебната власт и са нарушени неговите служебни задължения; кои конкретни действия, респективно бездействия, кога са извършени, по кое конкретно дело - всичко онова, което е от значение. Много е важно да се посочат и доказателствата, които са от изключителна важност по преценка на искането на министъра на правосъдието'.

Съдебните кадровици дебатират по искането на правосъдния министър на закрито заседание.Обменни курсове на БНБ за днес 25-02-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.80794 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.33301 BGN
  • chf 1 CHF = 1.84512 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net