Продължава разследването на верижната трамвайна катастрофа в София

24-01-2020

Несъобразена скорост на водача на последната мотриса – това е вероятната причина, предизвикала верижната катастрофа между четирите трамвая в четвъртък малко преди обяд на бул. „Искърско шосе“ в кв. „Дружба“. Това заяви за телевизия Европа заместник директора на столичния електротранспорт инженер Иво Василев. Инцидентът стана
 
Мотрисата, предизвикала катастрофата е преминала през пълен ремонт и подмяна на основните части само двадесет дни преди инцидента. GPS система следи в реално време движението на трамваите в столицата. Диспечерите са предупредили за техническия проблем на първия трамваи, ватманите на втория и третия, които са чакали с включени аварийни светлини. Предупреждението обаче не е стигнало до водача на последната мотриса.
 
При катастрофата загина млад мъж, а други 9 души бяха леко ранени. За лечение в болница ИСУЛ са постъпили трима. Шестимата, които бяха приети света Анна са освободени за домашно лечение. в болницата остава ватманката на трамвая, причинил катастрофата.
 
Всеки ден преди да постъпят на смяна, водачите на мотрисите минават общ медицински преглед и се изследват за алкохол в кръвта.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 26-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net