Емил Димитров-Ревизоро е новият министър на околната среда и водите

15-01-2020

Новият министър на околната среда и водите е досегашният депутат от 'Обединени патриоти', от квотата на ВМРО, Емил Димитров.

След близо 2 часа дебати с 111 гласа „за“ и 96 „против“ депутатите гласуваха назначението на новия екоминистър и освобождаването от поста на досегашния министър Нено Димов.

Зад номинацията на Емил Димитров-Ревизоро застанаха от ГЕРБ и „Обединени патриоти“. БСП и ДПС бяха против, а „Воля“ изобщо не участва в гласуването. От независимите депутати двама бяха „за“, а трима гласуваха „против“.

До рокадите в министерството на околната среда и водите се стигна, след като в края на миналата седмица Нено Димов беше арестуван, а след това прокуратурата му повдигна обвинение за умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник и пресъхналия язовир „Студена“. В петък той подаде оставка като министър, а премиерът я прие.

Емил Димитров – Ревизоро заяви, че ще предложа на бивш министър на екологията да дойде да помага. 

„През целия си живот съм бил държавен служител, работил съм за всички правителства. Работил съм за всички вас. Голяма част от сенчестия бизнес съм го поставил на светло. Никой друг освен премиера, не може да реши проблема в Перник, коментира Димитров.

„Надявам се да сложа правилните хора. Не отивам с намерение да съм метла, каквато и да било – синя, червена, жълта. Искам мандатът ми да мине нормално и да има резултати“, заяви новият министър. 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 26-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net